Näin teen välinehuollon

Instrumenttien kunnosta kannattaa pitää huolta, jotta ne toimivat tarkoituksenmukaisesti ja kestävät käytössä.


Huom! Ennen uusien instrumenttien käyttöönottoa pese tehdasöljy niistä huolellisesti pois. Näin vältyt mahdollisista öljystä johtuvista värimuutoksista.

Instrumenttien puhdistus ja huolto, kun käytössä on kuumailmasterilaattori:


1. Laita likaiset välineet (avaa leikkurit) suoraan desinfiointiliuokseen. Käytä esim. liotusallasta (tn 37001 tai isompi 3 l tn 37102) tai desiboxia (tn 37101 tai poranterille 37100)

Ultraäänilaitteessa (tn 16047 tai tn 14006) käytä Erisan Desiä > 2 % liuos (pesuaika 8 min ja liotusaika 22 min, jolloin desinfiointiaika yht. 30 min)

2. Huuhdo ja tarvittaessa harjaa välineet (mikäli niissä näkyy jäämiä iho- ja kynsipölystä) vielä juoksevan veden alla. Korkeat rauta- tai mineraalipitoisuudet vedessä voivat aiheuttaa värimuutoksia, joten tarvittaessa suorita huuhtelu käyttäen Akkuvettä (tn 16063). Kuivaa hyvin, erityisesti nivelet. Pyyheliina kuivaa tehokkaammin kuin paperipyyhe.

3. Laita välineet (max 500 g) Maxi kuumailmasterilaattoriin (tn 19050) > 180⁰ 1 tunti. Pakkaa Instrumentit vierekkäin alumiinilaatikkoon (tn 16040) tai sterilointipussiin (kuumailmaan tarkoitettu tn 14004). Ainoastaan samasta materiaalista valmistettuja instrumentteja tulisi steriloida samanaikaisesti. Erilaatuiset metallit saattavat reagoivat keskenään ja instrumentit voivat tummua tai niihin voi tulla värimuutoksia. Käytä indikaattoriateippiä (tn 14001) varmistuaksesi, että sterilointi on onnistunut.

4.Öljyä leikkurit Leikkureiden nivelöljyllä (tn 18046) viikoittain tai aina kun ne tuntuvat jäykiltä. Tiputa tippa nivelöljyä molemmin puolin leikkureiden nivelpintoja. Säännöllinen öljyäminen on tarpeen, sillä sterilaattorin korkea lämpötila kuivattaa niitä.
Pintaruosteen ja värjäytymien poistamiseen sopii Puhdistuskumi (tn 157). Tummuneita instrumentteja ja useimpia poranteriä voidaan puhdistaa ruosteesta käyttäen Erisan Steeliä (tn 8224). Noudata käyttöohjetta.

Voit tallentaa ja tulostaa välinehuoltokaavion käyttöösi kaavion alla olevasta linkistä.

Välinehuoltokaavio Millsin ohjein: