Huolla leikkurit ammattilaisella!

Kynsileikkurit ovat tärkeä työväline jalkojen hoidossa, leikkureilta vaaditaan hyvää työtulosta ja toimivuutta paksuunkin kynteen. Jotta leikkurit pysyvät hyväkuntoisina mahdollisimman pitkään, täytyy niitä muistaa huollattaa ammattilaisella itse tehtävän päivittäisen puhdistuksen lisäksi.

Nivelten öljyäminen

Mikäli leikkurin nivelpinnat tuntuvat jäykiltä tai leikkuri pitää ääntä niveliä liikutellessa on nivelpintoihin hyvä lisätä nivelöljyä. Joskus kuumailmasterilaattori saattaa kuivattaa niveliä niin, että leikkurin nivel jäykistyy ja leikkuria on ikävä käyttää. Tipauta tippa öljyä nivelen kummallekin puolelle. Avaa ja sulje leikkuria muutamia kertoja, jotta öljyä leviää nivelinnoille. Lisää öljyä aina tarvittaessa.

Jousien vaihto

Leikkureiden jouset ovat jatkuvassa jännityksessä, kun käytät leikkuria. Ajan myötä jouset saattavat napsahtaa poikki rasituksesta. Kaikkiin Mills- ja Timesco- leikkureihin on valikoimassamme saatavilla varajousia. Irrota jousien ruuvit ja vaihda tilalle uudet jouset. Mikäli vain toinen jousi on poikki, suosittelemme silti vaihtamaan molemmat jouset, jotta jousiin saadaan oikealainen jännite. Lisäksi on hyvin mahdollista, että toinenkin jousi menee pian poikki. Säilytä jousien ruuvit tallessa ja käytä niitä myös uusien jousien kiinnittämiseen. Valikoimassamme on myös ruuveja, mikäli ne ovat esimerkiksi irronneet ja hävinneet. Varajouset myydään pareittain ja ostohetkellä sinun täytyy tietää vain leikkurisi malli, jotta osaamme lähettää sinulle oikeanlaiset jouset.

Pintaruosteen ja tummumien poisto

Leikkurien nivelpinnoille ja varsiosiin saattaa ilmestyä pintaruostetta esimerkiksi, jos leikkurit ovat menneet hieman kosteina sterilaattoriin. Vesijohtoveden mineraalit saattavat myös aiheuttaa tummista teräksisten välineiden pinnassa. Tummumiset ja pintaruosteet voidaan poistaa käyttämällä instrumenttikumia tai Erisan Steel -erikoispesuainetta. Erisan Steel erikoispesuaine kirkastaa leikkurisi värit ja poistaa pintaruosteet. Pesuneste laimennetaan yhdessä veden kera ja annetaan leikkureiden olla liuoksessa noin tunnin ajan ja huuhdellaan lopuksi.

Leikkureiden teroitus - hyödynnä syysetu!

Leikkurien terät tylsyvät ajan mittaan käytössä. Leikkureiden teriä voidaan teroittaa muutamia kertoja. Suosittelemme leikkureiden teroitukseen aina ammattilaisen palveluita. Mills suosittelee Mills ja Timesco- leikkureiden teroitukseen Teräpalvelu Erkki Puustista, jossa leikkurit huolletaan ja teroitetaan timanttiteroituksella.

Leikkureiden huoltopalvelu sisältää:

  • timanttiteroituksen: leikkurin pinnat hiotaan, kulunut ja tylsä materiaali poistetaan timantilla
  • timanttioikaisun leikkureiden leuoille
  • leikkureiden kiillotuksen, jos pintaan on syntynyt tummumia

Leikkurien pinnoista tulee huollon jälkeen terävät ja kiiltävät - kuin uudet!

Toimitusaika leikkureiden huollolle on maksimissaan yksi viikko.

Leikkureiden teroitus Teräpalvelu Erkki Puustisella!


Teräpalvelu Erkki Puustinen, p.0505597318

sähköposti: terapalvelu.epuustinen@hotmail.fi

Osoite: Mustikkapurontie 129, 73320 Nilsiä