!

Noutomyymälä on auki ma-pe klo 8-16.

Julkaistu 16.2.2021

Miten ohjata asiakasta? Vinkit hiihtäjän jalkavaivojen ehkäisyyn

Sää suosii nyt hiihtäjiä. Hiihtämisessä jalkoihin kohdistuu paljon rasitusta, ja ongelmien ehkäisyyn onkin hyvä kiinnittää huomiota jo ennen ladulle lähtöä. Nappaa artikkelista talteen tärkeimmät vinkit hiihtämisestä pitävän asiakkaan ohjaukseen.

 

Eväät mukavaan hiihtolenkkiin

Hiihtäessä jalat altistuvat hankaukselle, kitkalle ja hielle.  Etenkin uudet, vielä jalkaan muotoutumattomat monot tai monon sisällä rypyssä oleva sukka voivat aiheuttaa hiertymiä. Ihorikkoja voidaan ehkäistä käyttämällä oikeankokoisia ja hyvin istuvia monoja sekä iholta kosteutta poissiirtäviä, hengittäviä sukkia. Ihonsuojamateriaali kannattaa kiinnittää iholle ennen hiihtolenkkiä, jolloin iho on vielä kuiva. Kosteuden sitomiseen ja pehmikkeeksi sopii Mills Lampaanvilla. Jalkojen rasvaus pitää ihon joustavana ja ehkäisee ihorikkojen riskiä.

 

1. Ovatko hiihtokengät sopivat?

Vuokratut tai lainatut monot saattavat hangata sillä ne eivät ole muotoutuneet käyttäjänsä jalkoihin sopiviksi. Muistuta sopivankokoisen hiihtokengän tärkeistä seikoista: varpaille tulee jäädä hiihtosukan kanssa liikkumatilaa n.1,2 cm ja kantakapin tulee olla jalkaan hyvin istuva, mutta se ei saisi painaa jalkaa missään vaiheessa. Hiihtokengän olisi hyvä olla säädettävä, jotta se saadaan istumaan jalkaterään optimaalisesti. Hengittävät, kosteutta iholta poissiirtävät sukat auttavat ehkäisemään hiertymien syntyä.

 

2. Suosittele ihon suojausta ennen lenkkiä

Kivulias rakko kantapäässä tekee hiihtolenkistä potkuineen tuskallista. Hiihtäjälle on hyvä suositella riskialttiin ihoalueen suojaamista jo ennen ladulle lähtöä. Siihen soveltuu kevyesti pehmustava materiaali, esimerkiksi Mills Fleece Ihonsuojalevy. Leikattava ja muotoiltava Mills Fleece Ihonsuojalevy estää tehokkaasti hiertymän, hankauman ja rakon muodostumisen ihon liikkuessa. Ihonsuojalevy on tehty ohuesta ja hengittävästä materiaalista ja se pysyy paikoillaan hikoillessa. Tuotteesta on helppo leikata ja muotoilla sopiva pala, joka mukautuu hyvin iholle. Tarttuvan liimapinnan ansiosta ihonsuojalevy pysyy hyvin paikoillaan myös kovassa ja pitkäkestoisessa urheilussa. Mills Fleece Ihonsuojalevyn voi myös liimata suoraan monon hiertävään saumaan.

 

Comforsil Ihonsuoja vaimentaa iskua ja sopii erilaisiin rasitustiloihin jalan ollessa tiiviisti hiihtomonossa. Tuote sopii ehkäisemään mustelmia, kovettumia, hankaumia ja rakkoja. Comforsil Ihonsuojan silikonigeeli ehkäisee tehokkaasti hankausta ja siirtää painetta pois ihoalueelta. Comforsil Ihonsuoja on uudelleen käytettävä (n. 25 käyttökertaa) ja se ei sisällä liima-aineita eli sopii myös herkkäihoiselle.

Comforsil Ihonsuojaa testattiin hiihtolenkeillä – lue asiakkaiden kokemukset

3. Kerro monipuolisesta lampaanvillasta

Kosteuden sitomiseen toimii Mills Lampaanvilla. Ohjaa asiakasta lampaanvillan käyttöön. Lampaanvilla eristää ihonpinnat toisistaan, jolloin iho pysyy kuivana ja ehjänä. Lampaanvilla suojaa varpaiden ympärille levitettynä nivelpintoja ja ihoa mm. monojen aiheuttamilta hiertymiltä. Lampaanvilla toimii myös pehmikkeenä tai lämmikkeenä hiihtomonoissa.

 

4. Muistuta rasvauksen merkityksestä

Ihon säännöllinen rasvaus on paras tapa ehkäistä ihorikkoja, sillä hyvin kosteutettu iho on joustava ja kestää paremmin hankausta kuin kuiva iho. Tästä syystä rasvauksesta kannattaa muistuttaa ja sen merkitystä ihorikkojen ehkäisyssä korostaa.  Jalkojen rasvaamiseen sopii erinomaisesti Mills Käsi- ja jalkavoide.

Tutustu Mills Käsi- ja jalkavoiteeseen

Hyvin karhealle ja kuivalle iholle, kuten halkeileville kantapäille sopii erinomaisesti Mills Pihkavoide. Tuote auttaa suojaamaan jalkojen ihoa halkeamilta ja vahvistaa ihon luonnollista suojakerrosta pidättämällä kosteutta ihossa. Voide sisältää antibakteerista, suomalaista kuusenpihkaa.  Lue lisää Mills Pihkavoiteesta

 

 

Lue koko artikkeli Mills.fi-sivuilta: Hiertymät, rakot ja painaumat hiihtäjän riesana – Ehkäise hiihtäjän jalkaongelmat