!

Olemme avoinna ma-pe klo 8-16.

Julkaistu 25.2.2022

CE-merkitystä Mills Lampaanvillasta apu hikoileville jaloille sekä jalkasienen ehkäisyyn

Tiesitkö, että Mills Lampaanvilla on CE-merkitty lääkinnällinen laite? Tämä tarkoittaa sitä, että se täyttää sille asetetut vaatimukset, villalle on tehty riskianalyysi turvallisuuden osoittamiseksi ja sen käyttötarkoitukset perustuvat kliinisen tutkimustietoon. Kertaamme tässä artikkelissa lampaanvillan käyttötarkoituksia. Artikkelin lopussa on printattavaa materiaalia asiakkaallesi annettavaksi jalkaterveyden edistämiseksi kotioloissa.

 

Suomessa ei perinteisesti pidetä kenkiä jaloissa kotioloissa, eikä kenkiä täten tarvitse useimmiten pitää koko päivää jaloissa. On kuitenkin useita työtehtäviä, joissa kenkiä tulee käyttää koko pitkän työvuoron. Myös kylmä talvi ja lämpimien saappaiden pitäminen voivat lisätä jalan hikoilua, vaikkei kenkiä tarvitsisikaan pitää tuntitolkulla jalassa.

Toimistoon tai hoivatyöhön voit valita kevyen ja hengittävän kengän, mutta esimerkiksi rakennustyömaalla tai tehdastyössä jalkoihin joutuu usein sujauttamaan suojaavat turvakengät. Jalkojen hikoilun määrä voi raskaissa ja lämpimissä kengissä lisääntyä ja synnyttää kosteassa viihtyviä iho-ongelmia, kuten hautumia ja jalkasientä.

Jalkojen hikoilua ja siitä syntyviä vaivoja voidaan ehkäistä käyttämällä Mills Lampaanvillaa, huolehtimalla jalkahygieniasta ja jalkojen ihosta. Tämän lisäksi myös esimerkiksi jalkineiden materiaalivalinnoilla on vaikutusta.

 

Osta tästä Mills Lampaanvilla

Lampaanvillan käyttö ehkäisee jalkasienen syntymistä

Jalkateristä erittyy vuorokauden aikana normaalisti hikeä noin 1–2 dl. Hikoilun määrä on henkilökohtaista, toisilla jalat hikoavat vähemmän ja toisilla enemmän.

Kuvittele, että joudut pitämään pitkän työvuoron samoja kenkiä jalassa, tai että vietät talvipäivää ulkona. Oletko pohtinut, miten saat jalat pysymään mahdollisimman kuivana ja olon miellyttävänä?

Mills Lampaanvilla on yksi tapa ratkaista hikoilevien jalkojen ongelmaa ja ennaltaehkäistä sekä hoitaa hikoilevista jaloista johtuvia vaivoja.

Mills Lampaanvillan pitkäkuituinen ja puhdas villa imee tehokkaasti kosteutta ja eristää varpaiden ihon pinnat toisistaan pitäen ne kuivana ja ehjänä. Huomaamaton ja pehmeä materiaali tuntuu miellyttävältä ihoa vasten, eikä lampaanvilla myöskään paina tai purista sukan ja kengän sisällä.

Jalkasieni saa usein alkunsa rikkoutuneesta ihosta, ja käyttämällä lampaanvillaa saat pidettyä tiiviitkin varvasvälit erillään. Tällöin varpaiden ihoalueet eivät pääse hiertymään toisiaan vasten ja rikkoutumaan. Mills Lampaanvillaa ei tule käyttää avohaavoille. Mills Lampaanvilla on käsitelty Öko Tex standard 100 mukaisesti.

Miten Mills Lampaanvilla toimii?

Mills Lampaanvillan käyttö on helppoa. Villa on 100 prosenttista, erikoispehmeää ja puhdistettua villaa, joka muotoutuu helposti varpaiden väliin. Lampaanvillan käyttö ei saa siis aikaan epämukavaa tunnetta varpaisiin. Lampaanvillaa ei tule kietoa varpaiden ympärille, jottei varpaiden verenkierto esty.

Suosittelemme vaihtamaan lampaanvillan jalkojen pesun yhteydessä, sillä Mills Lampaanvilla tulee vaihtaa uuteen päivittäin. Mills Lampaanvillaa ei saa pestä tai käyttää uudelleen.

Katso videolta kuinka helppoa Mills Lampaanvillan käyttö on.

Mukavuutta kenkiin

Lampaanvillaa käyttämällä voit myös lisätä kengän mukavuutta, sillä lampaanvilla pehmentää ja eristää. Talvipakkasilla lampaanvilla voi auttaa myös jalkojen palelussa. Lampaanvilla sopii erinomaisesti myös hiihtokenkiin, laskettelumonoihin ja muiden talvilajien jalkineisiin. Eristävyytensä ja lämmittävyyden ansiosta lampaanvilla onkin loistava lisä talvella esimerkiksi rakennusmiesten ja muiden ulkona pitkiä aikoja työskentelevien ammatinharjoittajien kenkien sisään. Monesti villasukka on liian tilaa vievä vaihtoehto.

Millä muilla tavoin ehkäistä hautumia ja jalkasientä?

Lampaanvillan käyttö on helppo tapa edistää jalkojen hyvinvointia ja ehkäistä hautumien, ihon rikkoutumisen ja jalkasienen syntymistä.

Jalkojen hikoiluun sekä hautumien ja jalkasienen syntymiseen voi vaikuttaa myös valitsemalla hengittävästä materiaalista valmistetut kengät ja kosteutta siirtävät sukat sekä antamalla kenkien kuivua ja levätä käytön välissä.

 

Tässä alla viisi vinkkiä hyvään jalkahygieniaan -PDF-aineisto, jonka voit tulostaa asiakkaillesi annettavaksi. Vinkkejä noudattamalla voidaan vähentää jalkojen hikoilusta syntyvää epämiellyttävää oloa ja välttää hautumien, jalkasienen ja muiden jalkojen ihoon liittyvien ongelmien syntymistä.  Jalkojen hikoilua ja siitä syntyviä vaivoja voi vähentää monin eri tavoin. Kenkään kuin kenkään sopiva apu on Mills Lampaanvilla.

 

Klikkaa PDF auki alta:

 

Viisi vinkkiä hyvään jalkahygieniaan_kuluttajalle