!

Olemme avoinna ma-pe klo 8-16.

Julkaistu 13.2.2024

Huolehdi puhtaudesta hoitotyössä suojatuotteilla

Työtilan puhtaanapito sekä henkilökohtainen suojautuminen ovat asiakkaasta ja itsestä huolehtimista. Hyvillä suojavarusteilla ehkäisee terveyteen liittyviä ongelmia, huolehtii siisteydestä vaivattomasti sekä luo miellyttävän asiakaskokemuksen sekä työympäristön hoitolaan.   

 

Kestävä lattiamuovi suojaa työtilaa

Jalkojenhoitotyössä hoitotila altistuu erinäiselle lialle, pölylle ja epäpuhtauksille. Hoitolan lattian suojaaminen hoitotyön ajaksi lattiamuovein helpottaa puhtaanapitoa. Erityisesti kynsien hoito jättää jälkeensä usein iho- ja kynsipölyä, joka on hygieniasyistä saatava pois lattioilta ennen seuraavaa asiakasta infektioiden estämiseksi ja mukavuussyistä. Lattiamuoveja kannattaa laittaa riittävän suurelle alueelle hoitotuolin ympärille, jotta vältytään lattioiden jatkuvalta desinfioimiselta ja aikaa säästyy itse hoitotyöhön.

Osta tästä lattiamuovi

Suojaa pöydätkin

Pöytien pintoja suojataan lialta ja taudinaiheuttajilta kertakäyttöisillä suojaliinoilla. Paperinen suojaliina, jossa toisella puolella on muovipinta, estää esimerkiksi nesteiden ja kosteuden imeytymistä pöytäpintaan asti.

Osta tästä muovitettu suojaliina 

Helppoutta jalkavadin puhtaanapitoon

 Jalkojenhoidossa jalkavati on oleellinen työväline, jalat kylvetetään vadissa ja kylpyvesi tulee selkeästi likaiseksi erityisesti talvella sukkien nukasta ja irtoilevasta kuivasta ihosta. Vatipussien avulla kylpyveteen tullut lika on helppo poistaa ilman, että joutuu desinfioimaan koko vatia hoidon jälkeen.

Osta tästä vatipussit

Käsineet ovat tärkeimmät

Käsien suojaaminen hoitotilanteessa on tärkeää, koska infektioiden leviäminen tapahtuu kosketuksen välityksellä ja käsien ihoon voi hoitotyössä kohdistua suurikin kemikaalirasitus. Erityisesti desinfiointiaineiden käsittelyssä kemikaalialtistus on suuri.

Ihon kannalta on hyvä valita käsineet, jotka eivät sisällä herkästi allergisoivia materiaaleja, kuten lateksia. Vinyyli sopii materiaalina useimmille. Se on tehty PVC-muovista, johon on lisätty pehmentimiä, jotta materiaali on miellyttävä kädessä. Puuterittomat käsineet myös ehkäisevät ihon kuormaa ja mahdollista herkistymistä pitkäaikaisessa työkäytössä.

Osta tästä suojakäsineet

Suusuoja suojaa molempia

Hoitotilanteessa erityisesti huoneilmaan leviää paljon ihopölyä, jolta tulee suojautua. Ihopölyn seassa voi olla mikrobeja ja taudinaiheuttajia. Suusuojan käyttö hoitotilanteessa on tämän takia olennaista. Hyvä suusuoja asetetaan kumilenkein korvien taakse, jolloin se asettuu hyvin kasvojen suojaksi ja pysyy paikoillaan. Samalla myös suojaa asiakasta, jos työskentelee lähellä kasvoja tai esimerkiksi haavojen parissa.

Osta tästä suusuojia

Vaatteita suojataan essulla

Essut suojaavat vaatteita lialta ja pölyltä. Pitkänmallista essua voi käyttää jalkojenhoitoa tehdessä myös ihopalojen, kynsien ym. suurimpien hoitotyöstä tulevien roskien keräämiseen pitämällä essun alaosaa pussimaisesti hoidettavan jalan alapuolella. Tämä toimii erityisesti esimerkiksi hoitokäynneille asiakkaan luona.

Osta tästä suojaessuja