!

Huom! Noutomyymälä on suljettuna. Palvelemme asiakkaita sähköpostitse ja puhelimitse.

Julkaistu 17.7.2020

Jalkakylpy osana jalkojenhoitoa

 

Jalkojen kylvetyksestä jalkojenhoidossa ollaan montaa mieltä. Etenkään pitkiä jalkakylpyjä ei jalkojenhoidossa olla suositeltu. Lisäksi kylvetyksellä ei ole yleisesti ajateltu olevan terveydellistä merkitystä jalkojenhoidossa; jalat voi hoitaa hyvin ilman kylvetystä, jos on riittävän hyvät työvälineet käytettävissä. Milloin asiakkaan jalkoja sitten kannattaa kylvettää ja mitä hyötyjä kylvetyksestä on?

 

Moni asiakas tulee jalkojenhoitoon suoraan työpäivän jälkeen tai kesken työpäivän. Asiakas usein kokee, että on epämiellyttävää ottaa hikiset kengät ja sukat pois, ja haluaa mieluiten laittaa jalat ensin jalkakylpyyn ”puhdistumaan”. Jalkojen pyyhkimistä kostealla, suihkuttamista sprayllä tai desinfiointiaineella ei koeta yhtä miellyttävänä ja puhdistavana. Myös moni iäkkäämpi asiakas toivoo jalkaterien kylvetystä, koska se rentouttaa väsyneitä jalkateriä. Lyhytkin kylvetys siis saa asiakkaan tuntemaan olonsa paljon mukavammaksi, tuottaa hyvää oloa ja koko keho rentoutuu hieman. Tämä on todella tärkeää esimerkiksi niiden asiakkaiden kohdalla, jotka eivät koe jalkahoitoa lainkaan miellyttävänä tapahtumana. Kylvetys on siis todennäköisesti toivottu aloitus jalkojenhoidolle asiakkaiden taholta!

 

Kenelle sopii puhdistava jalkakylpy?

Aloita jalkojenhoito kylvetyksellä, kun haluat tarjota apua henkilölle, jolla on todettu sieni-infektio ihossa tai kynsissä, tai jos epäilet asiakkaallasi sieni-infektiota. Tällöin jalkoja hoitava ja puhdistava jalkakylpy on hyvä ratkaisu. Mills Jalkakylpysuola puhdistaa ihoa ja auttaa sieni-infektiossa heti ensioireisiin. Se lievittää kutinaa ja ehkäisee infektion leviämistä. Mills Jalkakylpysuola on kokonaisvaltainen hoito kynsille ja jalkojen iholle. Se ennaltaehkäisee tehokkaasti sieni-infektioita ja soveltuu hoidon tueksi.

 

Mills Jalkakylpysuolan vaikutus perustuu siihen, että kylpyveteen muodostuu aktiivista happea. Aktiivisella hapella on itsessään voimakkaat antiseptiset ominaisuudet. Aktiivisen hapen on todettu tuhoavan kynsisientä ja ihoinfektion aiheuttavaa Trichophyton rubrum –sientä* . Kylpyveteen muodostuu myös vetyperoksidia, jonka antimikrobiset ominaisuudet ovat jo pitkään tunnettuja.* Suola toimii erinomaisesti myös puhdistavana.

 

Miten käyttää Mills Jalkakylpysuolaa hoitolassa?

Kylvetä asiakkaasi jalkoja ennen hoitoa vedessä, johon on annosteltu Mills Jalkakylpysuolaa. Annostelu kylpyveteen on helppo tehdä mukana tulevalla mitalla: yksi mitallinen suolaa lämpimään veteen. Kylvetyksen jälkeen huuhtele asiakkaan jalkaterät puhtaalla vedellä. Tämän jälkeen tee jalkahoito normaalisti. Hoidon jälkeen suosittele Mills Jalkakylpysuolaa asiakkaalle kotikäyttöön, jotta asiakas saa parhaan mahdollisen hoitotuloksen 

 

Rasvaus ja jalkahoidon viimeistely

Hoidon päätteeksi on tärkeää muistuttaa asiakasta jalkojen rasvauksesta ja suositella juuri hänen jalkojen ihon kunnolle sopivaa jalkavoidetta. Käytä tällaista sopivaa jalkavoidetta hoidon päätteeksi vain ihoon imeytyvä määrä. Tällöin ei ole mitään tarvetta ns. pyyhkiä liikoja pois. Viimeistele jalkojenhoito käyttämällä asiakkaan varpaisiin Mills Lampaanvillaa. Jos huomaat, että vain yksi varvasväli kaipaa kosteuttaa sitovaa villaa, laita Mills Lampaanvillaa pieni suikale vain siihen. Mills Lampaanvilla on sopiva tuote jokaiselle, se ylläpitää varvasväli-ihon hyvää kuntoa, ja pitää jalat pidempään raikkaina kosteutta imevän vaikutuksensa ansiosta. 

 

Hyvin hoidettu palaa takaisin

Asiakkaan kokonaisvaltainen hoito on äärimmäisen tärkeää jalkojenhoidossa. Vaikka usein hoidetaan vain tiettyä ongelmaa, kannattaa palveluja tarjota silti kattavana kokonaisuutena. Muista ohjata asiakasta kotihoidossa ja varmista, että asiakkaalla on parhaat mahdollisuudet jalkojen omahoitoon omien mahdollisuuksiensa puitteissa. Näin kannat oman vastuusi asiakkaan jalkaterveydestä ja varmistat, että asiakas myös palaa palveluidesi pariin ja kertoo kokemuksistaan positiivisesti muille. Muistathan myös, että työnilo ja positiivisuus välittyvät! 

 

 

*) Boateng ym. 2001: Antimicrobial activities of hydrogen peroxide and its activation by a novel heterogeneous Fenton’s-like modified PAN catalyst, Journal of Applied Microbiology 111, 1533–1543 | Sandström ym. 2014: Successful Treatment of Trichophytonrubrum Onychomycosis and Warts
(Verruca Plantaewith BioCool®; International Journal of Applied Science and Technology Vol. 4 No. 1; Jan | Thomas ym. 1994: Antibacterial Activity of Hydrogen Peroxide and the Lactoperoxidase– Hydrogen Peroxide-Thiocyanate System against Oral StreptococciInfection and Immunity, Vol. 62, No. 2, Feb p. 529-535.