Kertakäyttöisillä suojatuotteilla varmistat
asiakastyön hygieenisyydenJalkojenhoitotyössä hoitotila altistuu erityyppiselle lialle, pölylle ja epäpuhtauksille. Hoitolan lattian suojaaminen hoitotyön ajaksi lattiamuovein helpottaa puhtaanapitoa. Erityisesti kynsien hoito jättää jälkeensä usein iho- ja kynsipölyä, joka on hygieniasyistä saatava pois lattioilta ennen seuraavaa asiakasta infektioiden estämiseksi ja mukavuussyistä. Lattiamuoveja kannattaa laittaa riittävän suurelle alueelle hoitotuolin ympärille, jotta vältytään lattioiden jatkuvalta desinfioimiselta ja aikaa säästyy itse hoitotyöhön.

Jalkojenhoidossa jalkavati on oleellinen työväline, jalat kylvetetään vadissa ja kylpyvesi tulee selkeästi likaiseksi erityisesti talvella sukkien nukasta ja irtoilevasta kuivasta ihosta. Vatipussien avulla kylpyveteen tullut lika on helppo poistaa ilman, että joutuu desinfioimaan koko vatia hoidon jälkeen. Hoitotilanteessa erityisesti huoneilmaan leviää paljon ihopölyä, jolta tulee suojautua. Ihopölyn seassa voi olla mikrobeja ja taudinaiheuttajia. Suusuojan käyttö hoitotilanteessa on tämän takia olennaista. Hyvä suusuoja asetetaan kumilenkein korvien taakse, jolloin se asettuu hyvin kasvojen suojaksi ja pysyy paikoillaan.

Käsien suojaaminen hoitotilanteessa on tärkeää, koska ihoon kohdistuu hoitotyössä suuri kemikaalirasitus ja infektioiden leviäminenkin ihon kautta on aina olemassa. Desinfiointiaineiden käsittelyssä kemikaalialtistus on suuri. Ihon kannalta on hyvä valita käsineet, jotka eivät sisällä herkästi allergisoivia materiaaleja, kuten lateksia. Vinyyli sopii materiaalina useimmille, se on tehty PVC-muovista, johon on lisätty pehmentimiä, jotta materiaali on miellyttävä kädessä.