!

Olemme avoinna ma-pe klo 8-16.

Julkaistu 28.9.2021

Miten valitsen oikeanlaiset pohjalliset eri aktiviteetteihin?

Erilaiset harrasteet vaativat jaloille erilaista tukea ja iskunvaimennusta. Polkujuoksussa ja sauvakävelyssä on hyvin erilainen iskutus jalalle, toinen rasittaa enemmän päkiää ja toinen kantapäätä. Ulkoiluun ja eri harrasteisiin luonnossa on hyvä miettiä sopivat jalkineet ja niihin soveltuvat, lajinmukaiset pohjalliset.

 

Patikointi ja vaellus

Patikointi on helppo ja edullinen liikuntamuoto, sillä se ei vaadi erikoisvarusteita. Tärkeää kuitenkin on, kuten muutenkin arjessa, että jalkineet ovat oikeankokoiset ja säähän sopivat. Pidemmille ja vaatimille vaellusreiteille tulisi valita vaelluskengät, jotka tukevat jalkaa epätasaisessa maastossa ja joiden pohja pitää hyvin liukkaillakin alustoilla.

Motion Control -iskunvaimennuspohjalliset

Vaelluskenkien pohjalliset olisi hyvä olla iskua vaimentavat ja kosteutta haihduttavat sekä raskaidenkin rinkkojen taakkaa kestävät. Esimerkiksi Motion Control – iskunvaimennuspohjalliset sopivat hyvin erilaisiin kenkiin ja niiden avosoluinen, hengittävä ja antibakteerinen polyuretaanikerros kuljettaa kosteutta pois ja pitää jalat kuivina. Pohjallisissa on päkiän kohdalla pehmeä tuki.

 

Juokseminen

Mills Terveyspohjalliset vaimentavat iskua ja palautuvat muotoon.

Juosta voi säällä kuin säällä. Kesälenkkareihin on hyvä valita pestävät pohjalliset, jolloin hien ja lian saa välillä pestyä suosikkikengistä pois. Syksyllä ja talvella juostessa on otettava huomioon kylmyys, ja alustan liukkaus etenkin sadekeleillä ja jäisillä teillä talvella. Mills Terveyspohjalliset sekä Motion Control – iskunvaimennuspohjalliset ovat oiva valinta kaikkiin juoksukenkiin.

Molemmissa on iskunvaimennusta ja materiaalina polyuretaania, joka palautuu helposti muotoonsa. Mills Muotopohjallisten kestävä SBR-kumi tuo pohjallisiin joustavuutta, ja niissä päkiän kohdalla olevat pienet reiät takaavat kosteudensiirron.  Maastossa ja poluilla juostessa kengissä tulisi olla riittävä tuki ja pito, jotta jalka pysyy epävakaasta ja muuttuvasta maastosta huolimatta tarpeeksi hyvin paikallaan ja loukkaantumisia ei pääse syntymään.

 

Sauvakävely

Mills Tukipohjalliset ovat puolipitkät ja tukevat päkiää sekä jalan sisäkaarta.

Sauvakävely sopii liikuntamuotona kaikenikäisille ja –kuntoisille liikkujille, sillä sen tehokkuutta voi itse helposti säädellä oman kunnon mukaan. Hyvissä kävelyjalkineissa on tukeva kantakuppi, iskunvaimennus kantapään alla, ja se on päkiän kohdalta joustava. Mills Tukipohjalliset ovat iskua vaimentavat ja jalan etuosaa keventävät puolipohjalliset. Ne soveltuvat hyvin myös päkiän alueen kiputiloihin sekä esimerkiksi ylirasittuneelle jalkaterälle.

Kovempitehoiseen sauvakävelyyn sopivat hyvin Mills Muotopohjalliset, jotka tasaavat painetta ja vähentävät liiallista kuormitusta koko jalkaterän alueella. Niiden kyky sitoa ja siirtää kosteutta on hyvä päkiän kohdalla olevien pienten reikien ansiosta.

 

Marjastus ja sienestys

Mills Muotopohjalliset tukevat päkiää ja vaimentavat kantaiskua.

Marja- tai sieniretkelle kannattaa valita kengiksi kumisaappaat tai vaelluskengät, jotka ovat vedenpitävät. Saappaisiin soveltuvat hyvin esimerkiksi Mills Muotopohjalliset, joita voidaan käyttää myös yksilöllisemmän pohjallisen valmistusmateriaalina. Koska kumisaappaissa ei yleensä ole kiristysmahdollisuutta, kannattaa huolella valikoida oikeankokoiset saappaat, jotta hölskymisestä syntyviä hankaumia ja rakkoja pääse aiheutumaan.

 

Nautitaan kaikesta ulkoilusta jalkojen hyvinvointia unohtamatta.