!

Olemme avoinna ma-pe klo 8-16.

Julkaistu 27.9.2021

Pyöräilevän asiakkaan jalkavaivat

Uusin artikkelimme pyöräilijän yleisimmistä jalkavaivoista ja niiden ennaltaehkäisystä on luettavissa kuluttajille suunnatuilla tietosivuillamme mills.fi. Koostimme artikkelin sisällön pähkinänkuoreen.

Pyöräily sopii niin himoliikkujille kuin arkikuntoilijoille. Pyöräilijän yleisimmät jalkaongelmat, kuten rakot ja hiertymät saavat yleensä alkunsa pyöräilykengistä. Etenkin uudet pyöräilykengät voivat aiheuttaa inhottavia ihorikkoja, mikäli niitä ei ole ensin “sisäänajettu”. Muistuta pyöräilijää ihorikkoja ennalta-ehkäisevistä asioista.

  • Vanhoihin kenkiin voi vaihtaa uudet pohjalliset, esimerkiksi ohuet Mills Terveyspohjalliset.
  • Jalat on hyvä rasvata esimerkiksi Mills Pihkavoiteella, joka suojaa ihoa halkeamilta ja vahvistaa ihon luonnollista suojakerrosta pidättämällä kosteutta ihossa. Mills Käsi- ja jalkavoide sopii herkkäihoiselle. Tuote kosteuttaa ihoa tehokkaasti ja jättää ihon kevyen ja miellyttävän tuntuiseksi.
  • Ihoa kannattaa suojata hiertymiä ja rakkoja vastaan esimerkiksi Comforsil Ihonsuojapaloilla, jotka vähentävät tehokkaasti ihoon kohdistuvaa hankausta ja painetta. Mills Fleece Ihonsuojalevy sopii myös jo syntyneen hiertymän hoitoon.
  • Sisäänkasvanutta kynttä voidaan ennaltaehkäistä oikeankokoisilla sukilla ja kengillä sekä hyvällä jalkahygienialla. Pyöräilevä asiakas saattaa tarvita ohjeistusta oikeankokoisten pyöräilykenkien sekä oikeanlaista materiaalia olevien sukkien hankintaan. Muistuta asiakasta laadukkaiden materiaalien arvosta jalkaterveydenkin kannalta.
  • Jalkasienitulehdukset lisääntyvät iän myötä, koska vanhetessa verenkierto heikkenee ja kynnet muuttuvat paksummiksi. Myös runsas hikoilu kuntoillessa voi lisätä riskiä saada jalka- tai kynsisieni. Pyöräillessä jalat ovat kengissä usein pitkiä aikoja, joten jalkojen hikoilu on varmasti tuttua kaikille harrastajille. Valitsemalla oikeanlaiset sukat ja hyvin istuvat kengät voidaan edistää jalkojen pysymistä kuivempina, ja siten vähentää riskiä jalkojen tulehdustiloille.
  • Jalkainfektioiden ehkäisy perustuu pitkälti kynsien ja ihon oikeanlaiseen itsehoitoon. Ehjä iho sekä kynnet ovat vastustuskykyisiä tavallisille sieni-, virus- ja bakteeri-infektioille. Mills Lampaanvilla on ainutlaatuinen apu jalkasienen ja hautumien ennaltaehkäisyyn. Lampaanvilla imee tehokkaasti kosteutta ja eristää ihon pinnat toisistaan, jolloin iho pysyy kuivana ja ehjänä.

Voit lukea koko artikkelin täältä.