!

Olemme avoinna ma-pe klo 8-16.

Julkaistu 5.2.2020

Kipeä varpaankynsi – miten hoidetaan?

Asiakkaat eivät yleisesti tiedä, että kipeää varpaankynttä voidaan hoitaa jalkojenhoidon ammattilaisen vastaanotolla. Mitä varhaisemmassa vaiheessa hoitoon tullaan, sitä nopeammin vaiva saadaan hoidettua. Sisäänkasvanut kynsi on erittäin yleinen ja usein myös kivulias vaiva. Sisäänkasvanut kynsi vaivaa erityisesti nuoria poikia ja urheilijoita. Se on yleisintä juuri varpaan kynnessä, koska varpaiden päihin ja kynsiin kohdistuu painetta mm. kengästä tai viereisistä varpaista. Sisäänkasvaneessa kynnessä  varpaankynnen reuna kasvaa kynnen viereiseen kudokseen ja aiheuttaa tulehdusta ja kipua.

 

Miksi kynsi kasvaa sisään?

Kynnen kipeytymiseen ja kynnen kasvamiseen sisään vaikuttavat mm. seuraavat tekijät:

  • kynsien leikkaaminen liian lyhyiksia ja pyöreään muotoon
  • liian puristavien, pienien sukkien käyttö
  • jalan virheasento
  • perimä

 

Sisäänkasvanut kynsi alkaa oireilla, kun kynnen reuna painautuu kynsivalliin. Kynsivallissa esiintyy aristava, pistävä kipu. Kynsivalli saattaa tulehtua, jolloin esiintyy punoitusta, turvotusta ja kipua. Kynsivallintulehdukseen liittyy aina mikrobi-infektio, joten epäillessä kynsivallintulehdusta on syytä ohjata asiakas lääkäriin.

Kynnenoikaisu auttaa sisäänkasvaneen kynnen hoidossa

Kun tilanne ei ole edennyt tulehdukseen tai tulehdus on saatu hoidettua, sisäänkasvaneen kynnen hoidoksi ja kivunlievitykseksi voidaan ottaa avuksi kynnen reunan eristäminen. Kynnen muotoa voidaan oikaista ja kynnen kasvua ohjata oikeaan suuntaan kynnenoikaisuhoidolla. Kynnenoikaisuhoitoja on useita, esim. jousioikaisu- ja liuskaoikaisumenetelmät. Jousioikaisussa kynteen kiinnitetään teräsjousi, joka suoristaa kynsilevyä, sen sijaan liuskamenetelmässä kynnen päälle liimataan akryylilevy, joka pyrkii suoristumaan ja samalla nostamaan kynnen reunoja. Jousioikaisua suositellaan vaikeimpiin sisäänkasvaneen kynnen ongelmiin ja tilanteissa, kun kynsilevy on vahvasti taipunut. Liuskaoikaisu sen sijaan on helpompi toteuttaa ja soveltuu lievempiin tapauksiin. Jos kynsi on leikattu liian lyhyeksi tai se on muuten vaurioitunut ja jäänyt vajaa mittaiseksi, kynsiproteesimenetelmällä ohjataa kynnen kasvua oikeaan suunta ja ehkäistään sisäänkasvanutta kynttä. Kynsiproteesi soveltuu myös korjaamaan esteettisiä kynsiongelmia.

 

Mills tukee kouluttamalla ja tarjoaa tarvittavat välineet tehokkaaseen kynnenoikaisuun

Tarjoamme helppokäyttöiset ja toimivat menetelmät kynnenoikaisuun ja sisäänkasvaneen kynnen hoitoon. Menetelmillä on pitkät perinteet ja ne on havaittu tehokkaiksi ja turvallisiksi tavoiksi auttaa asiakasta kynsiongelmien hoidossa. Tuemme myös ammattilaisia menetelmien käytössä osaavan asiakaspalvelumme kautta.

Tutustu tuotteisiimme Kynnenoikaisu-kategoriassa. Järjestämme myös koulutusta, jossa kerromme ja opetamme käytännön harjoituksin kipeytyneen kynnen hoidosta ja kynnenoikaisusta lisää. Seuraa ilmoitteluamme koulutuksista tai kysy asiakaspalvelustamme lisää!