!

Olemme avoinna ma-pe klo 8-16.

Julkaistu 12.6.2024

Päkiäkivun hoitoon oikeat apukeinot

Päkiäkivun oireet ovat ikäviä ja vaikuttavat pahimmillaan jokapäiväiseen elämään päkiäkivun rajoittaessa liikkumista. Päkiäkivun hoito onnistuu myös kotioloissa. Apuna päkiäkivun itsehoidossa ovat esimerkiksi pohjalliset ja erilaiset keventäjät. Tässä artikkelissa esitellään näitä vaihtoehtoja asiakastyöhön. Myös ihon hoitaminen, kuten jalkaterien ihon kosteutus ja ihon kunnossa pitäminen ovat apuna päkiäkivun hoidossa.

Mitä keinoja päkiäkivun hoitoon?

Yksi helpoimmista tavoista lähteä hoitamaan päkiäkipua, on tarkistaa, että asiakas käyttää sopivia kenkiä ja sukkia.

Päkiäkivun hoidon ensimmäiseksi askeleeksi suosittelemmekin tarkistamaan seuraavat seikat:

  1. Jättävätkö kengät riittävästi tilaa päkiän alueelle ja varpaille?
  2. Ovatko kengät riittävän pituiset koko jalkaterälle?
  3. Kenkien ja sukkien tulisi jättää riittävästi tilaa päkiän alueelle ja varpaille – kapeakärkiset sukat ja kengät voivat olla osasyy päkiäkipuun.

Kun päkiäkipua lähdetään hoitamaan asiakkaan itsehoitona kotona, pyritään kipuilevan päkiän alueen kuormitusta keventämään samalla tasapainottaen jalkaterän toimintoja. Kuormituksen vähentämisessä auttavat keventävät pohjalliset ja muut apuvälineet. Keventämisessä apuna voi käyttää joko väliaikaisesti ihoon liimattavia suojia tai pitkäaikaiseen käyttöön tarkoitettuja apuvälineitä, kuten pohjallisia.

Yleisimpiä jalkaterän alueen kiputiloja ja virheasentoja, kuten levinnyttä päkiää, Mortonin neuroomaa, plantaarifaskioosia sekä lattajalkaa voidaan hoitaa pohjallisten avulla. Pohjallisten käytön tavoitteena on keventää kipeää jalkapohjan aluetta ja korjata jalkaterän asentoa.

Näillä tuotteilla helpotusta päkiäkipuun – parhaat tuotteet päkiäkivun hoitoon

Päkiäkivun helpottamiseksi ja kivusta eroon pääsemiseksi tarjolla on täsmätuotteita, kuten päkiäpehmusteita ja erilaisia keventäjiä sekä koko jalanpohjan alueelle tulevia pohjallisia. Tuotteiden avulla ennaltaehkäiset myös kovettumien syntymistä.

Kevennystä ja pehmennystä päkiän alueelle

Aina pehmennystä ei tarvitse koko jalkapohjalle. Tällöin sopivin tuote asiakkaalle voi olla päkiän alle tuleva pehmuste. Comforsil Saumaton päkiäpehmuste vaimentaa askeliskua silikonipehmusteella. Pehmustetta käytetään liikkuessa ja sen kompressoivan kangasmateriaalin ansiosta tuote istuu hyvin jalkaan tukien samalla päkiää oikeaan asentoon. Pehmeästä ja laadukkaasta 100 % silikonista valmistetut puettavat Comforsil Saumattomat Päkiäpehmusteet vaimentavat askeliskua, suojaavat ihoa rasitukselta ja siten lievittävät kipua päkiän alueella.

 

Saumattomat Päkiäpehmusteet asettuvat jalkaan luontaisen rasvapatjan paikalle ja jakavat kuormitusta koko päkiän alueelle. Kompressoiva kangasmateriaali parantaa tuotteen istuvuutta ja tukee päkiän oikeaa asentoa. Beigenvärinen ja miellyttävän tuntuinen suoja kestää pesun 30 ̊C. Mukaan tulee myös säilytyspussi. Pakkaus sisältää pehmusteen oikealle ja vasemmalle jalalle. Comforsil Saumaton Päkiäpehmuste puetaan jalkaan niin, että pienempi suuaukko jää isovarpaan kohdalle. Pehmusteen kuuluu olla napakka jalassa. Tuotteen kanssa on suositeltavaa käyttää sukkia, koska sukat suojaavat ihoa myös muulta hiertymiseltä. Vaikka kipua tuntuisi vain toisessa päkiässä, tulee tuotetta käyttää samanaikaisesti molemmissa kengissä lisäongelmien ehkäisemiseksi.

 

Osta tästä Saumaton päkiäpehmuste

 

Comforsil Päkiäpehmuste varvaslenkillä lievittää päkiän alueen kipua vähentämällä päkiään kohdistuvaa painetta. Varvaslenkin avulla silikonipehmuste pysyy hyvin paikoillaan suojaten päkiän ihoa. Päkiäpehmusteen luontaista rasvapatjaa mukaileva muotoilu ja tehokas 4 mm iskua vaimentava silikonikerros helpottavat askellusta ja jakavat kuormitusta koko päkiän alueelle. Tuote pysyy hyvin paikoillaan vahvistetun varvaslenkin avulla ja pehmusteen pohjaan varustetulla imukuppirakenteella. Comforsil päkiäpehmusteesta on yksi koko. Pakkaus sisältää pehmusteen oikealle ja vasemmalle jalalle.

 

Comforsil Päkiäpehmuste asetetaan sileä puoli suoraan ihoa vasten. Imukuppimainen rakenne jää kenkää tai sukkaa vasten. Joustokankaalla vahvistettu varvaslenkki pujotetaan 2. tai 3. varpaan ympärille. Tuotteen kanssa on suositeltavaa käyttää sukkia, koska sukat suojaavat ihoa myös muulta hiertymiseltä. Vaikka kipua tuntuisi vain toisessa päkiässä, tulee tuotetta käyttää samanaikaisesti molemmissa kengissä lisäongelmien ehkäisemiseksi.

 

Osta tästä Comforsil Päkiäpehmuste

 

Pohjallisesta iskunvaimennusta koko jalkapohjaan 

Päkiäpehmusteen lailla, pohjalliset pehmittävät jalkapohjaan kohdistuvaa iskua. Pohjallisen käytön etuna on, että ne ovat aina valmiina kengissä ja niitä voi käyttää iholle liimattaviin kevennyksiin verrattuna pidempään.

 

Mills Fresh pohjalliset toimivat tehokkaina iskunvaimentimina erilaisissa jalkineissa. Fresh pohjallisia käyttämällä jalkapohjaan kohdistuu vähemmän painetta ja rasitusta. Laadukkaasta poron-materiaalista valmistetut pohjalliset sopivat jokapäiväiseen käyttöön.

Fresh pohjallisia pehmustavat ja tasaavat koko jalkapohjan alueen painetta. Mills Fresh pohjalliset ovat helposti muokattavissa ja tarvittaessa kipukohtaan voi leikata pienen aukon, joka keventää painetta.

 

Osta Fresh pohjalliset

 

Mills Tukipohjalliset vaimentavat kantaiskua ja keventävät samalla jalan etuosaan kohdistuvaa painetta. Anatomisesti muotoillut tukipohjalliset ovat miellyttävän tuntuiset. Kantapään ja päkiän alueelle tuleva pohjallinen jättää varvastilan vapaaksi. Pohjallisessa on pieni päkiätuki, joka kohottaa myös madaltunutta poikittaiskaarta.

Tukipohjalliset ovat erinomainen valinta kevyeen tuen tarpeeseen ja päkiän poikittaiskaaren kohotukseen.

 

Osta Tukipohjalliset

 

 

Venytä akillesjännettä ja jumppaa jalkaterän lihaksia, helpota päkiäkipua

Joskus päkiäkipua voi aiheuttaa myös kireä akillesjänne. Kun akillesjännettä venytetään säännöllisesti, voi se tuoda helpotusta myös päkiäkipuun.

Päkiäkipua voi helpottaa myös oikeanlaiset jalkaterän harjoitteet, jotka vahvistavat jalan lihaksia. Vaivaisenluun jumpalla voit helpottaa myös jalkaterän muita kiputiloja.