!

Huom! Noutomyymälä on suljettuna. Palvelemme asiakkaita sähköpostitse ja puhelimitse.

Julkaistu 11.9.2020

Puhdistatko työvälineet oikein? Tutustu ohjeisiimme.

Instrumenttien kunnosta kannattaa pitää huolta, jotta ne toimivat tarkoituksenmukaisesti ja kestävät käytössä. Ennen uusien instrumenttien käyttöönottoa pese tehdasöljy niistä huolellisesti pois. Näin vältyt mahdollisista öljystä johtuvista värimuutoksista.

 

Alla ohjeet instrumenttien ja työvälineiden puhdistukseen ja huoltoon, kun käytössä on kuumailmasterilaattori.

 

1: Laita likaiset välineet suoraan desinfiointiliuokseen.

Erisan Des 5 l kanisteri

Käytä liotusallasta tai desiboxia. Muista avata leikkurien terät.

Ultraäänilaitteessa käytä Erisan Desiä > 2 % liuos > pesuaika 8 min ja liotusaika 22 min, jolloin desinfiointiaika yht. 30 min.

 

2: Huuhdo ja tarvittaessa harjaa välineet vielä juoksevan veden alla.

 

Korkeat rauta- tai mineraalipitoisuudet vedessä voivat aiheuttaa värimuutoksia, joten tarvittaessa suorita huuhtelu käyttäen Akkuvettä. Kuivaa hyvin, erityisesti nivelet. Kuivaaminen on tärkeätä pintaruosteen muodostumisen ehkäisemiseksi. Kuivausliina kuivaa tehokkaammin kuin paperipyyhe.

Soft kuivausliina

 

3: Laita välineet kuumailmasterilisaattoriin

Maxi kuumailmasterilaattori on erittäin tilava.

 

Käytä esimerkiksi Maxi kuumailmasterilisaattoria. Maxiin mahtuu kerralla 500 g välineitä ja 180 asteessa käsittelyyn tarvitaan enimmillään 1 tunti.

Pakkaa instrumentit vierekkäin alumiinilaatikkoon tai sterilointipussiin. Ainoastaan samasta materiaalista valmistettuja instrumentteja tulisi steriloida samanaikaisesti. Erilaatuiset metallit saattavat reagoivat keskenään ja instrumentit voivat tummua tai niihin voi tulla värimuutoksia.

 

Käytä indikaattoriteippiä varmistuaksesi, että sterilointi on onnistunut.

 

4: Öljyä leikkurit viikoittain tai aina kun ne tuntuvat jäykiltä

 

Nivelöljy pitää leikkurit hyvässä kunnossa

Tiputa tippa nivelöljyä molemmin puolin leikkureiden nivelpintoja. Säännöllinen öljyäminen on tarpeen, sillä sterilaattorin korkea lämpötila kuivattaa niitä.

Pintaruosteen ja värjäytymien poistamiseen sopii Puhdistuskumi. Tummuneita instrumentteja ja useimpia poranteriä voidaan puhdistaa ruosteesta käyttäen Erisan Steeliä. Noudata käyttöohjetta.

 

Välinehuoltokaavio selkeyttää vielä työvaiheita. Tulosta käyttöösi työpisteen seinälle!

 

Välinehuolto kaavio